18 بهمن 1393 - 11:13
شناسه خبر: 1951
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
گزارش شاخص قیمت مواد غذایی فائو از ژانویه
روند کاهش قیمت مواد غذایی ادامه دارد
قیمت مواد غذایی در ماه ژانویه کاهش پیدا کرد. به گزارش ماهانه فائو از قیمت مواد غذایی در جهان، قیمت گندم، روغن سویا، گوشت خوک در میان گروه های اصلی، به دلیل کاهش قیمت نفت و تضعیف یورو، کاهش پیدا کرد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، قیمت مواد غذایی در ماه ژانویه کاهش پیدا کرد. به گزارش ماهانه فائو از قیمت مواد غذایی در جهان، قیمت گندم، روغن سویا، گوشت خوک در میان گروه های اصلی، به دلیل کاهش قیمت نفت و تضعیف یورو، کاهش پیدا کرد.
در ادامه روند کاهش قیمت مواد غذایی، قیمت آنها در اولین ماه سال میلادی جدید، 1.9 درصد نسبت به ماه قبل از آن، یعنی دسامبر 2014، کاهش پیدا کرد.
شاخص قیمت ها از آپریل 2014، همین طور روند رو به کاهشی را طی می کند. کاهش قیمت در ژانویه هم حاکی از ادامه قدرت دلار آمریکا و کاهش قیمت نفت خام است.
به گزارش فائو، عرضه زیاد باعث پایین آمد قیمت گندم، گوشت خوک و روغن سویا شده است. شاخص قیمت غلات و حبوبات در ژانویه 3.6 درصد نسبت به ماه قبل کاهش داشته است. همچنین نسبت به نقطه اوج آن در ژوئن سال 2008 ، 34 درصد پایین تر آمده است. علاوه بر این قیمت بین المللی گندم 7 درصد نسبت به ماه قبل کاهش داشته که نشان از عرضه فراوان این محصول دارد.
قیمت روغن های گیاهی نسبت به ماه دسامبر 2.9 درصد کاهش داشته است و در حال حاضر به پایین ترین حد خود از اکتبر 2009 رسیده است. این کاهش به دلیل فراوانی روغن سویا و کاهش قیمت نفت خام است، چرا که جذابیت روغن های گیاهی برای سوخت بیودیزل کم شده است.
قیمت گوشت هم 1.6 درصد کاهش داشته است. کاهش قیمت گوشت تا حدی ناشی از قدرت گرفتن دلار آمریکا در برابر یورو است. همچنین فراوانی گوشت خوک برای صادارت هم از دیگر دلایل این کاهش به حساب می آید.
البته از طرف دیگر، شاخص قیمت لبنیات در ماه ژانویه با ثبات بود. اما در واقع افزایش قیمت کره، جبران کاهش قیمت پنیر و پودر شیر را کرد.
شاخص قیمت شکر فائو نسبت به دسامبر بدون تغییر باقی ماند.
از طرف دیگر، شاخص قیمت گوشت به تنهایی از ژانویه 2014 تا ژانویه 2015، 6.6 درصد افزایش داشته است. اما شاخص قیمت لبنیات، بزرگترین افت را داشته و در 12 ماه منتهی به ژانویه 2015، 35 درصد کاهش داشته است.
این در حالی است که میزان ذخیره جهانی در حال حاضر 50 درصد بیشتر از سال 2008 است.
منبع: صدای اقتصاد